Affärsnyttan i molnet definierad

Arbetsgruppen Affärsnytta har under en lång och intensiv period arbetat med att mejsla fram vilka nyttoeffekter molnet medför. Gruppen har fokuserat på en kritisk och nykter granskning av:

  • Drivkrafter bakom molntjänster
  • Affärsrisker med molntjänster
Utifrån det arbetet har teamet utarbetat ett antal rekommendationer. Som ett appendix finns även en kort beskrivning av skillnaderna mellan outsourcing och molntjänster.
Du hittar dokumentet på Cloud Swedens gruppyta på LinkedIn.
Annonser

2 thoughts on “Affärsnyttan i molnet definierad

  1. Läste jämförelsen mellan Outsourcing och köp av molntjänster. Funderar då över om en outsourcing inte så småningom kan kommma att betraktas som en molntjänst. Hamnade i denna fundering för ngt år sedan vad gäller tjänsten Print som ju en gång i tiden var en outsourcing, men numera nog kan betraktas mer som en tjänst. Huruvida en molntjänst eller ej kan man ju fundera på.

    • Det ankommer på vad vi kommer att enas om när det gäller terminologin. En molntjänst idag ska uppfylla vissa kriterier för att vara en molntjänst enligt NIST som vi anslutit oss till. Utifrån det är outsourcing inte en molntjänst och jag kan inte idag se att det kommer att bli det heller. Men det återstår att se…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s