Cloud Swedens autentiseringsseminarium sprängde rummet

Den andra dagen av easyFairs (17 mars 2011) arrangerade Cloud Swedens Säkerhetsgrupp ett seminarium om autentisering i molnet. Anmälningsläget var lågt 6 dagar innan, bara 11 anmälda. Vi kunde glädjande konstatera att rummet överfylldes och till slut fick vi ta ett betydligt större rum i anspråk. Seminariet öppnades av Ulf Berglund som kort gick igenom hålltiderna. Förste presentatör var Magnus Lindkvist (Microsoft) som berättade om olika molnformationer och vitt skilda förutsättningar. Minnesvärd bild är den om riddarna som säger ”NI”. Oscar Edholm (tidigare CIO på Schibsted Media Group) berättade om övergången till Google Apps och utmaningar/möjligheter. Efter kaffet bjöd Göran Melvås (Cortego) på en teknikdykning i identifiering, autentisering och behörighetshantering. Göran menar på att molnanvändare är mer otrogna än andra (byter leverantör ofta) och att de är teknikbigamister (har många samtidiga leverantörsförbindelser). Anders Rundgren (Primekey) avslutade med att berätta lite om en möjlig nära framtid för autentisering. Håll utkik efter Secure Key Store.

Den avslutande rundabordsdiskussionen var mycket fruktsam och dialogen var god ända fram till mässans stängning. Ett embryo till en ny formering av Säkerhetsgruppens arbete kunde skönjas.

Karl Mårten Karlssons rygg, Lars Magnusson, Magnus Lindkvist, Ulf Berglund och Oscar Edholm i profil samtalar efter första autentiseringspasset.

 

Göran Melvås förbereder sig. Alla titlar/certifikat rymdes inte på introbilden.

 

Anders Rundgren siar om framtiden, som kommer inom två år.

Annonser

3 thoughts on “Cloud Swedens autentiseringsseminarium sprängde rummet

  1. Hej Tommy och tack för fint omdöme. Det var fantastisk publik med extrem kompetens. Vi kommer säkerställa att vi får lägga upp allas presentationer och då kommer vi att länka härifrån hemsidan till dem.

    Trevlig helg,

    Predrag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s