Cloudhajpen snart förbi

Just nu pågår konferensen CA World 2010 i Las Vegas. Kanske är det karaktäristiskt för CEOs keynote att vädret i Las Vegas mestadels är molnigt och ca 25 grader varmt? Bill McCracken, CEO på CA, uttrycker det hela på ett bra sätt när han säger att IT-världen befinner sig vid en singifikant brytpunkt där organisationer tar till sig virtualiserings- och molntekniken för att kunna fortsätta vara konkurrenskraftiga. Ett citat från McCracken ser jag som extra intressant:

”People still ask if I think the cloud is really going to happen. I say no; I don’t think it’s going to happen. I know it is going to happen because it is happening now.”

Det som CEO lanserar är att CA från och med nu satsar på att bli en marknadsledande aktör inom, bland annat, molntekniken.

Vi har sett att hajpen kring molnen är på väg att blåsa förbi och CA´s inriktning är ytterligare ett tecken på att massadoptionen står för dörren. Vi är flera inom Cloud Sweden som har gått in i projekt för att formulera strategier, riskbedöma, värdera erbjudanden och på annat sätt hjälpa ett flertal organisationer utifrån våra professionella roller. Det som är extra intressant är de förfrågningar som kommer till Cloud Sweden som gruppering. Det här ännu inte handlat om en anstormning av frågeställningar, men signalerna är entydiga: Flera står i begrepp att anamma molnet. Därför vässar vi nu våra insatser än mer för att vara beredda när frågeställningarna kommer ”en masse”.

Annonser
Det här inlägget postades i Cloud Computing, Cloud Sweden, Molnet, Molntrender av Write4Joy. Bokmärk permalänken.

Om Write4Joy

English: I have a long experience from the IT industry and I have had the privilege to work with the most brilliant minds on the planet. I am aware of the fact that many interesting and stimulating meetings are waiting in the future. My passion for technology, human interactions, literature and development of new businesses is growing for every year. Svenska: Jag har en lång erfarenhet från it-världen och har haft förmånen att arbeta med de smartaste människorna från hela vår värld. Samtidigt vet jag att lika mycket roligt väntar de kommande åren. Min passion för teknik, mänsklig interaktion, litteratur och affärsutveckling växer för varje år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s