Så här jobbar Cloud Sweden

De senaste dagarna kommer många mejl och förfrågningar kring Cloud Sweden. Flera frågar efter former, processer, målsättningar och liknande. Här kommer nu en bloggpost som beskriver det hela. Vi består av en ledningsgrupp med representanter från Riksdagen, myndigheter, näringsliv och forskningsvärlden med kompetenser inom teknik, verksamhetsutveckling och juridik.Vi har tillsammans utarbetat en vision:

”Cloud Sweden ska vara den naturliga, oberoende, kontaktpunkten kring kompetensfrågor i molnet. Som sådan ska vi främja utvecklingen för en säker resa mot molnet. Vi vill sätta Sverige i ledningen för förändringen och kommer att sprida vår kompetens vidare i Europa.”

Cloud Swedens motto är:

”Vi tror på säkra och användbara moln för alla!”

Därefter utarbetade vi en programförklaring enligt nedan:

Vad gör vi?

Cloud Sweden arbetar för att ta fram kriterierna för en bra molntjänst. Vi gör det utifrån ett teknik-, juridik-, avtals-, verksamhets- och säkerhetsperspektiv där slutkundens intresse alltid ligger i fokus.

Hur gör vi?

Vi arbetar över alla kanaler för att skapa och tillgängliggöra kvalitativ information. Cloud Sweden är öppet för alla att engagera sig och allt som vi publicerar tas fram under en Creative Commons Licens 3.0, Erkännande-dela-lika. Det innebär att allt är fritt att använda, förädla och förbättra.

För vem gör vi det?

För verksamheter i näringslivet och inom den offentliga sektorn, oavsett storlek, och för privatanvändaren.

Varför gör vi det?

Vi vill sätta Sverige på kartan och ta ett nationellt ledarskap i beställarkompetens.

Ledningsgruppen initierar arbetsgrupper som leds av en utpekad person och skapar mervärden för Cloud Swedens intressenter: Sveriges verksamheter och privatpersoner. Vår arbetsprocess ser ut enligt skissen i bild 1.

Bild 1: Cloud Swedens arbetsprocess.

Vi finns i alla forum där våra intressenter finns, virtuellt såväl som i verkliga livet. Bild 2 beskriver det hela.

Bild 2. Cloud Sweden ska alltid finnas till hands.

Vi arbetar nu med att upprätta en bra webbplats på cloudsweden.se där vi noga kommer att beskriva hela storyn kring Cloud Sweden och där kommer även alla ledningsgruppsmöten att finnas dokumenterade. Vi vill sätta Sverige på molnkartan och ta ett ledarskap för att få en ansvarsfull och effektiv övergång till molnen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s