Nu kickar vi igång!

Jag annonserade tidigare att vi snart kommer att sparka igång kompetens- och inspirationsgruppen Cloud Sweden. Nu är det dags för starten! Gruppen Cloud Sweden finns på LinkedIn och medlemsskapet är öppet för alla som har en inneboende passion kring molnen. Passionen kan vara:

– Teknisk
– Juridisk
– Affärsmässig
– Arkitektonsik
– Innovations- och/eller entreprenöriell
– Allmän

För att vi ska få en levande grupp med massor av dynamik och skaparkraft gör vi ett nära samarbete med Dataföreningen Sverige. Vi vill skapa ett svenskt kompetenscenter kring Cloud Computing. Därför är det extremt viktigt att alla som sitter inne med massor av kunskap ska få en kanal att verka genom. Ett konkret exempel på samarbete med Dataföreningen: Vi har redan nu påbörjat en process med att skapa en kvalitetsstämpel för bra Whitepapers i området Cloud Computing. Tanken är att lyfta fram kvalitativt innehåll. Processen och andra detaljer kommer att presenteras inom kort, men en ”sneak preview” är aldrig fel.

Förslag på vad du kan göra för att skapa ett kompetensnav:

1. Gå med i nätverket Cloud Sweden och signalera att du vill göra en extra insats = Du blir uppgraderad till moderator.

2. Meddela intresse att blogga på Cloud Swedens blogg (den här alltså) = Du blir tillagd till listan över blogg-admins.

3. Starta diskussioner, moderera diskussionstrådar, förmedla nyheter och agera ut din passion i ämnet.

4. Ta det hela till högre nivåer genom att skapa nätverksmöten, spela in filmer för YouTube, skriv Whitepapers, driv standardiseringsfrågor, skapa forskningsunderlag och allt som främjar kompetensspridningen i Sverige.

De mest aktiva medlemmarna görs till Managers för Cloud Sweden.

Allt innehåll för gruppens webbplats kommer att publiceras under en licens från Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0. Det innebär att allt innehåll fritt kan användas och vidareförädlas bara du ger återkoppling till den som har skapat informationen och vidare sprider förädling av informationen under samma licens. Målsättningen med den här licensieringen är att stimulera kreativiteten och delandet av kompetens. På så vis säkras en kompetensförsörjning som lyfter oss alla till högre höjder.

Slutligen

Jag startade en molnblogg, Cloud Advisor, i somras. Mitt mål är att successivt flytta fram positionerna ytterligare och göra det under Cloud Sweden. Har även en presentation om molnen som jag gärna delar med mig på Box.Net. Använd presentationen fritt, förändra, förbättra och dela gärna med dig tillbaka.

Ser verkligen fram emot vägen mot ett svenskt ledarskap i Cloud Computing. Cloud Sweden är härmed officiellt invigt!

/Predrag

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s